The Passion

De binnenstad van Enschede maakt zich op voor het eerste jubileum van The Passion. De eigentijdse vertolking van het lijdensverhaal van Jezus wordt op de donderdag voor Pasen uitgezonden.
Het decor, de artiesten en de Nederlandstalige liederen zijn ieder jaar anders, maar aan het verhaal wordt niet getornd. Sterker nog: die volgt de letterlijke geschiedenis van 2000 jaar geleden.

Jim de Groot speelt dit jaar de rol van Jezus. Maria wordt gespeeld door Shirma Rouse, Jeroen van der Boom speelt Petrus en Jeroen van Koningsbrugge speelt Judas. Daarnaast neemt Jon van Eerd de rol van Pontius Pilatus op zich, Robert ten Brink is de verteller en Bridget Maasland doet verslag van de processie met het grote, verlichte kruis.

Tot slot zijn onze eigen EPers; Tjalling de Jong en Tim Kiers de mannen die met de Processie meelopen om het grote verlichte kruis in de "schrootjes"te zetten op de momenten dat het even nodig is.

Mannen... succes!!!!

We zijn weer verhuisd

Beste Lezer,

De EnschedePloeg-UT is verhuist. Na een tijdje in de Gallery te hebben gezeten is de EnschedePloeg-UT weer terug op de Campus van de UT. En wel in het gebouw waar alles ooit begon "de Bastille".

De Bastille is het gebouw van de Student Union en is hèt studentengebouw van de Universiteit Twente en bevindt zich midden op de campus.De plek waar de EnschedePloeg-UT thuis hoort.

Wij zitten op kamer 312. En dat is boven de Vestingbar.

Deze week zijn we dicht ivm vakantie, maar vanaf volgende week staat de koffie klaar!!!

Opening The Gallery

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 2 april 2014, het nieuwe centrum voor innovatie "The Gallery" op het Kennispark Twente in Enschede.

Sinds vorig jaar heeft de Enschedeploeg intrek genomen in dit gebouw.
Het gebouw biedt huisvesting en faciliteiten voor kennisintensieve bedrijven, open innovatiecentra en serviceloketten voor innovatieve bedrijven. Na de opening presenteren diverse ondernemers en onderzoekers zich en bezoekt Koning Willem-Alexander als eerste een interactieve expositie die laat zien hoe wetenschappelijk onderzoek tot commerciële producten kan leiden.